FAQ

Her finner du svar på de vanligste spørsmålene.

 • Hva slags takstativ passer best til min bil?

  Hvilket takstativ som passer best til din bil avhenger av hvilken type bil du har.

  Vi anbefaler takstativ fra kvalitetsprodusenten Yakima.

  Yakima har en superfin veiviser på sine hjemmesider .

  Du velger biltype og årsmodell og vi forteller deg hvilke takstativ som passer til din bil.

  Klikk her for å gå til veiviseren.

 • Hvor kan jeg skaffe en Packline takboks? Hvem er forhandler i mitt nærområde?

  Packline takbokser finnes hos ledende bilrekvisita- og bilforhandlere over hele landet. Se forhandlerliste.

 • Hvilke type takboks passer best til min bil?

  Hvilken takboks som passer best avhenger av lengde på tak, takfeste og takstativ. Biler med kortere tak, eller bakluke som går et stykke inn på taket, vil passe best med takbokser med lengde 210 cm. Takstativer som bygger høyt over taket vil passe best sammen med en tunnelboks, mens stativer som ligger lavt bør brukes sammen med en universal-takboks. Se våre bil-lister for å se hva vi anbefaler, og vårt bildegalleri for eksempler – eventuelt ta kontakt med en forhandler eller med oss.

 • Hvilke fester er best egnet til mitt takstativ?

  iZi2connect-hurtigfester følger med alle nye universal-takbokser, og er den raskeste og enkleste måten å feste en takboks på. Dette er enkle og solide fester som passer de fleste stativer, så sant de ikke er bredere enn 5 cm. Da bør Box Kit (U-fester) benyttes. Disse leveres som standard til tunnelboksene FX-210 og FX-222. Hvis du har et aluminiumstativ med glideskinne er iZi2fit det beste alternativet. Bolter med firkanthode blir festet i aluminiumstativets glideskinne, og stikkes så gjennom boksens slissespor. Oppe i boksen legges det solide, gummierte skiver/plater i mellom, før det skrus til med skruratt. Det gir en tilnærmet usynlig montering. Alle våre festeanordninger er testet og oppfyller City Crash-normen.

 • Hva dekkes av garantien?

  Packline tilbyr 5 års garanti på sine takbokser. Denne garantien dekker alle fabrikasjonsfeil.

  Har boksen vært utsatt for ekstrem, ytre påkjenning, som for eksempel ekstremvær, dekkes dette ikke av garanti. Dette må da gå gjennom ditt forsikringsselskap.

 • Hva skjer med radioantenne/takfinne når jeg monterer takboks?

  Det er spor i boksen beregnet til takfinne eller antenne.

 • Hva gjør jeg når takboksen min er blitt matt?

  En takboks krever pleie på lik linje med bilen. Vask og polering er nødvendig dersom man ønsker en blank overflate. Hvis din takboks er blitt matt bør den rubbes/lakkrenses med poleringsmaskin før polering.

 • Logomerker faller av. Finnes det nye slike?

  Vi har løse emblemer. Fjern først eventuelle rester etter gamle merket. Rens så det aktuelle området. Når dette er tørt og rent kan nye merker klistres på.

 • Låssylinderen på min boks er ødelagt. Hva gjør jeg?

  Vi har nye låssylindere, som kan bestilles via din Packline-forhandler.

 • Hengslene på min boks er ødelagt. Kan dette repareres?

  Ja, dette kan repareres. Hengslene byttes i nye. Kontakt oss for instruksjoner.

 • Mine takstativ er for brede for festene som følger med takboksen. Hva gjør jeg for å feste boksen?

  For takstativ bredere enn 5 cm bør enten Box Kit eller iZi2fit benyttes. Box Kit leveres som standard til tunnelboksene FX210 og FX222.

  Hvis du har et aluminiumstativ med glideskinne er iZi2fit det beste alternativet. Bolter med firkanthode blir festet i aluminiumstativets glideskinne, og stikkes så gjennom boksens slissespor. Oppe i boksen legges det solide, gummierte skiver/plater i mellom, før det skrus til med skruratt. Dette gir en tilnærmet usynlig montering. Alle våre festeanordninger er testet og oppfyller City Crash-normen.

 • Gassdemperne virker ikke lenger. Hva gjør jeg?

  Ta kontakt med oss. Det finnes varianter med forskjellige lengder og trykk.

 • Kan man få bokser med eget design?

  Packlines X-Serie er en takboksserie med unikt design. Per nå består denne av 8 forskjellige varianter, men det kommer stadig nye.

  Det er dessverre ikke mulig å få levert helfoliert custom-design, men vi er behjelpelige med egne dekormerker på ensfarget boks dersom det er ønskelig.

  Det er også mulig å få FX-serien hellakkert i bilens farge, mens overdelen på Elegance og Avantgarde kan lakkeres.

 • Jeg har mistet nøklene mine. Hva gjør jeg?

  Ta kontakt med kundeservice(a)packline.no så hjelper vi deg! På alle nøklene/låsene er det en tre- eller femsifret kode. Oppgi denne, samt hvilken takboks modell du har.

 • Hvor høy blir min bil med takboks? Hvor høyt over taket bygger takboksen?

  Hva totalhøyden blir avhenger av hva slags takstativ som brukes på din bil. Helt generelt kan vi si at tunnelboksene (FX-210 og FX-222/FX-222D, FX-SUV og FX-OFFROAD) bygger ca. 25 cm over toppen av takstativet. Plastboksene og Original-modellene bygger ca. 30 cm. Høyde på bil vil du finne i bilens vognkort. Husk å legge inn god margin.

 • Hvor fort kan jeg kjøre med min takboks?

  I utgangspunktet er det ingen begrensning på hastighet, men en bør ha i minne at med takboks på bilen forandres bilens kjøreegenskaper. I høyere hastighet forsterkes dette ytterligere. Da glassfiber-takbokser er sterkere og stivere enn plastboksene, vil disse også tåle høyere hastigheter bedre.

 • Kan jeg flytte over og bruke takboksen fra min gamle bil?

  Alle våre takbokser er universale, bortsett fra tunnelboksene FX-210, FX-222 og FX-222D. Boksene som er av universal type kan flyttes over på de fleste bilmodeller. Er boksen en såkalt tunnelboks, er det mindre sjanse for at den passer på andre bilmodeller, da tunnelboksene  i stor grad er skreddersydd etter bil/takstativ. Er du usikker, tar du kontakt med oss.

 • Kan bilen vaskes i vaskeautomat med takboks påmontert?

  Hvis det ikke spesifiseres at vaskeprogrammet håndterer biler med takboks, bør du ta kontakt med betjeningen der du ønsker å vaske bilen.